Eenvoudig iDEAL, Creditcard, Klarna en Bitcoin betalingen aan WooCommerce toevoegen

Eenvoudig iDEAL, Creditcard, Klarna en Bitcoin betalingen aan WooCommerce toevoegen

Start je met je webshop en gebruik je WordPress en WooCommerce? Dan is het toevoegen van iDEAL en Creditcard betalingen tegenwoordig een stuk eenvoudiger dan vroeger.

1. Maak een Mollie account

Je eerste stap is het aanmaken van een account bij Mollie. Mollie is een zogenaamde “Payment Service Provider” (PSP). Mollie fungeert als tussenpersoon tussen jou en de banken. Dat zorgt er voor dat jij geen ingewikkelde contracten met banken hoeft te onderhouden en dat je ook geen abonnementskosten hebt. Je betaald enkel per succesvolle transactie.

Doorloop de stappen en verifieer waar nodig je account met bedrijfsgegevens en eventueel een ID. Die verificatie is nodig omdat je betaalgegevens gaat verwerken, dat moet uiteraard geregistreerd worden.

Activeer de betaalmogelijkheden die je wilt aanbieden zoals iDEAL, Klarna, Creditcards maar bijvoorbeeld ook Bitcoin, Paypal en diverse Cadeaukaarten.

2. Installeer de Mollie plugin

Installeer een nieuwe plugin in je WordPress website, zoek naar de “Mollie Payments voor WooCommerce” plugin. Na installatie, activeer de plugin.

3. Configureer de plugin

Ga in WordPress naar “WooCommerce” -> “Instellingen” en dan “Betalingen”. Mollie vraagt om een live en/of test API sleutel. Deze sleutel krijg je van Mollie na het aanmelden en is altijd inzichtelijk via het dashboard.

4. Klaar om betalingen te ontvangen

Als de verificatie van je profiel geslaagd is bij Mollie, kan je direct betalingen ontvangen via je WooCommerce webshop. Tijdens het afrekenen krijgen gebruikers de keuze uit jouw geactiveerde betaalmogelijkheden. Het in en uitschakelen van bepaalde betaalmethodes beheer je in je Mollie dashboard of in de WooCommerce instellingen.

Volgende artikel:

Vervang je ExperiaBox van KPN met een Unifi USG

Vervang je ExperiaBox van KPN met een Unifi USG