Vervang je ExperiaBox van KPN met een Unifi USG

Vervang je ExperiaBox van KPN met een Unifi USG

Ik heb thuis de ExperiaBox van KPN vervangen met een Unifi USG. Waarom? Een stukje stabiliteit, configureerbaarheid en diverse mogelijkheden voor Firewall, interne netwerk, VLAN’s. Daarnaast is de USG vele malen stabieler dan de ExperiaBox die hier geregeld een restart moest krijgen.

Helaas is het vervangen niet zo eenvoudig gebleken. KPN houdt veel instellingen “verborgen” en daar moet je dus zelf achter zien te komen. Gelukkig is er een mooi Tweakers topic met veel informatie. Met hulp heb ik mijn eigen werkende configuratie geschreven.

Ik heb de configuratie met een klein stappenplan (Engels) op GitHub staan, dus als je zelf de gok wilt wagen… neem een kijkje.

Volgende artikel:

Efficient aan de slag als startende ondernemer - deze tools raad ik aan

Efficient aan de slag als startende ondernemer - deze tools raad ik aan